Iloista yrittäjän päivää 2023!

Minä olen Sirkku-Marja Väätäinen, KuuloSirpakka Oy:n perustaja, yrityksen toimitusjohtaja ja audionomi-yrittäjä. Kun perustin yrityksen, olin sivutoimisena yrittäjänä erikoissairaanhoidossa olleen toimeni ohessa. Vähitellen asiakasmääräni kasvoivat ja eteen tuli päivä, jolloin juttelimme asiasta puolisoni Esan kanssa.

Kerroin hänelle, että en jaksa istua kahdella tuolilla. Sairaalan toimessani viitenä päivänä viikossa ja sitten vielä kaikki illat yksityisenä yrittäjänä. Oli aika valita. Viisas puolisoni sanoi: ”Jos, et nyt kokeile, niin sitten joskus kiikkustuolissa harmittelet, miksi et? Kyllähän sinä voit mennä takaisin julkiselle puolelle, jos et yrittäjänä pärjää”. Niin sitten sanoin itseni irti ja siirryin päätoimiseksi yrittäjäksi.

Olihan minulla yrittäjyydestä kokemusta jo ennen valmistumistani terveydenhoitaja AMK, sairaanhoitaja AMK ja audionomi-tutkintoihin lähes 10 vuoden ajalta, jolloin vastasin markkinoinnista ja koulutuksesta muutaman vuoden.

Tänään kun katselen audionomi-yrittäjänä yli 18 vuotta taaksepäin, en voi kuin ihmetellä, miten nopeasti aika on rientänyt. Viisas puolisoni Esa on pienessä perheyrityksessämme ollut mukana kanssani jo yli 10 vuotta. On etuoikeus jakaa elämää, niin vapaa-aikaa, kuin työtäkin hänen kanssaan.

Minulla on ihanat yhteistyökumppanit, kuulokojeiden maahantuojat. Heidän kanssa on voinut yhdessä ratkoa erilaisia haasteita, mitä asiakkailla on ollut ja tulee olemaan, kun kuuloa lähdetään parantamaan kuulokojeiden avulla.

Parhaimman opin olen työssäni saanut asiakkailtani. Heiltä saamastani rakentava palaute on välillä tehnyt kipeää. Se on laittanut yrittäjän nöyrälle paikalle pohtimaan asioita, sekä muuttamaan käytäntöjä. Kanta-asiakkaiden uskollisuus on yrityksen tukijalka. Kiitos heille, että saamme edelleen palvella.

Pienenä paikallisena yrittäjänä olen mukana ”talkoissa” joiden avulla yritystä nimeltä Suomi pyöritetään. Jospa kaikki ymmärtäisivät sen, miten tärkeää on ostaa tarvitsemansa palvelut ja tuotteet paikallisilta yrittäjiltä. Ostamalla autat paikallista työllisyyttä ja veroeurot hyödyntävät kotipaikkakunnan hyvinvointia.

Iloista Yrittäjän päivää kaikille yrittäjille ja asiakkaillemme, Sirkku-Marja ja tiimi