KuuloSirpakka 18 vuotta

KuuloSirpakka on täysi-ikäinen. Nopeasti ovat päivät ja vuodet vierineet. 

Kiinnostuin kuuloalasta ollessani terveydenhoitajana kotisairaanhoidossa töissä. Olin ottamassa verinäytteitä ja jo lähdössä potilaan kodista pois kun hän sanoi: ” Hoetaja, voisitteko työ laittaa tämän kojjeen korvaani?”

En ollut koskaan laittanut kuulokojetta kenenkään korvaan. Hätäisenä, jotenkin sen laitoin hänelle. Tähän potilas vastasi: ”Kiitos vuan, vaan ylleensä se on toesessa korvassa”. Loppui kiire ja heräsi mielenkiinto. Minulla on hyvä koulutus ja ammatti terveydenhoitaja-sairaanhoitajana, enkä osaa laittaa kuulokojetta oikein potilaan korvaan. Harmitti ja suututti. Tämä potilas oli minulle ensimmäinen opettaja kuuloalan saloihin, kokemusasiantuntijana. 

Tullessani alalle vuonna 2001, kuulokojeita säädettiin pienellä ruuvimeisselillä ja kuulokojeessa oli yksi ruuvi, paremmissa kuulokojeissa jopa kolme. Tutkimuslaitteet olivat manuaalisia ja vastaukset kirjoitettiin käsin. 

Kanta-Hämeen keskussairaalan kuulokeskuksessa työn aloitin 1.4.2003. Yritystoimintani alkoi kun Audionomi kollega Catrin Kaartokallio oli jäämässä äitiyslomalle ja hän ehdotti minulle yrittäjyyttä sekä hänen asiakkaidensa hoitamista sillä aikaa, kun hän ei ole töissä. Aluksi tein muutaman tunnin viikossa iltaisin sairaalan työni ohessa. 

Työn suola on ollut tekninen kehitys ja sen mukanaan tuomat mahdollisuudet palvella asiakkaita. 

Tänään tutkimukset tehdään tietokoneella ja yhtä kuulokojeparia varten käytössäni on reilusti yli 1000 nappulaa, joiden avulla kuulokojeita säädetään langattomasti asiakkaan kuulon tarpeisiin. 

Iloa työssäni tuottaa onnistumisen kokemukset kun asiakkaiden pienet ja suuremmatkin kuulo-ongelmat saadaan ratkaistua yhdessä heidän kanssaan. Vuosien varrella asiakkaista ja heidän perheen jäsenistä on tullut tuttuja. Heidän kanssaan on jaettu elämän iloja ja suruja

Tänään riemuitsen erityisesti siitä, että saan jakaa työni puolisoni Esan kanssa. Hänestä on tullut vuosien saatossa taitava kuuloalan ammattilainen. Olemme hyvä tiimi. Kiitollinen olen yhteistyökumppaneista mm. maahantuojat, korvalääkärit, yrittäjä audionomit, audionomit, Hämeen yrittäjät ry, Suomen Kuntoutusyrittäjät ry. Heidän kanssa on ollut helppo asioida.  Saamani tuki ja kannustus ovat olleet tärkeitä. 

Ilman asiakkaita ei olisi yritystäkään. Arvoisat asiakkaamme, tänään haluamme erityisesti kiittää teitä. Te, olette mahdollistaneet nämä vuodet. Tänään juhlimme 18-vuotiasta KuuloSirpakkaa. Maanantaina jälleen palvelemme teitä, hyvät asiakkaamme.

Tapaamisiin Sirkku-Marja ja Esa